Hva er WordPress?

WordPress er et kjent navn for de fleste som noensinne har laget en nettside. Svært mange websider i verden laget etter 2003 er bygget på dette publiseringssystemet, og det er lett å forstå hvorfor. WordPress bygges på åpen kodekilde, hvilket betyr at alle kan bruke det. I tillegg kan det brukes til å bygge hva som helst, og det er helt kostnadsfritt. Svært mange webutviklere har på et tidspunkt vært innom plattformen.

Med WordPress følger ferdiglagde rammeverk og programmer, hvilket gjør det lett å lage seg en nettside. Tjenesten passer både for store og tunge sider med høye krav til funksjonalitet, så vel som enklere landingssider. Å bruke WordPress er enkelt. Etter å ha installert tjenesten logger du deg inn via nettleser, og herfra får du tilgang til kontrollpanelet. Her kan du legge inn sider, laste opp bilder og skrive poster.

Du kan enkelt endre utseende, laste opp utvidelser (plug-ins), godkjenner og skriver kommentarer, etc. Det bør ikke ta lang tid før du begynner å bli vant til det. I tillegg er det ingen behov for HTML, avansert datakunnskap eller koding. Med WordPress som hjelpemiddel kan selv den minst datakyndige lage seg et godt nettsted.

Ta forholdsregler

Ulempen med populære digitale verktøy, er at det kan dukke opp svindlere og bots som prøver å gjøre livet surt for brukere. Heldigvis kan du fort komme hacking i forkjøpet. Bruk et sterkere passord bestående av små og store bokstaver samt tall, les deg opp på nettsikkerhet og skaff deg en tilstrekkelig god sikkerhetsplugin.

Det er ikke så altfor mange år siden det å opprette en nettside var en langt mer komplisert affære –som krevde over gjennomsnittlig god datakunnskap. I dag er alt lettere – takket være WordPress. Sidene til TechCrunch, NRKbeta og Angry Birds ble alle bygget ved hjelp av dette publiseringssystemet, hvilket sier litt om hvor langt det er mulig å komme.